Bugün ne pişirsem?
Rendelenmiş soğan, kıyma ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve unu yoğurarak çok sert bir hamur hazırlayın. Hamuru unlanmış zeminde açıp ikiye bölün ve üzerlerine sıvı yağ sürerek inceltin. Bir adet hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Kıymalı harcı çiğ olarak üzerine döşeyin. Diğer hamuru kalın şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.
Tahinli kabak tatlısı
Üzerine:
Kabakları çok ince dilimleyerek tepsiye yerleştirin. Üzerine toz şeker serpip bir gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin gezdirin. Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.