Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Yoğurt soslu buğday salatası
MALZEMELER
Tuz
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Tekrar tencereye alın ve üzerine bol su koyup buğdaylar iyice patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Soğuyan buğdayları sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.