Sebzeli ekmek
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Mantarlı dolma
MALZEMELER
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine bulguru ve dövülmüş sarımsağı ekleyip çok az su ilave ederek pişirin. Bulgur biraz pişince, kuzukulağını ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Mantarların içlerine çok az zeytinyağı damlatıp fırında 10 dakika pişirip çıkarın, bulgurlu karışımı içine doldurun.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.