Pazılı gözleme
Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Un, tuz ve az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru altı adet bezeye bölün, 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları açın. Ezilmiş peynir, iri doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların üzerine sıvı yağ sürün, pazılı harcı yayın ve katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.
ENGİNAR SALATALI TAVUK
MALZEMELER
Enginarları doğrayıp limonlu suya koyun. Yulaf unu, zeytinyağının yarısı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu sosa bulayıp 200 derece fırında pişirin. Kalan zeytinyağını, limon suyunu, hardalı, tuzu ve karabiberi çırpın. Enginarları tabağa alarak üzerine sosu dökün. Tavukları üzerine yerleştirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.