Kıymalı tart
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun; yoğurup, pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek bir-iki dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
Pazı kavurma
MALZEMELER
Pazıların yaprak kısımlarını doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları üç dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, çarliston biberi ekleyin. Sarımsak ve pazı yapraklarını ekleyip 10 dakika pişirin. Bademleri üzerine ekleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.