Bugün ne pişirsem?
Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra altı parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin kılçıklarını temizleyin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin.
Sütlü tarhana çorbası
Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp beş dakika kavurun. Salçayı, sütü ve suyu da ekleyip sürekli karıştırın. Birbiriyle bütünleşince üzerine su ısınmadan hemen tarhanayı ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar pişince ocaktan alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.