Sulu köfte
Kıyma, soğan, pirinç, üç dal maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, fındıktan biraz daha büyük köfteler yapın. Havuç ve patatesleri temizleyip iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin ve kavurun. Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu ekleyin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın.
Pazılı börek
MALZEMELER
Baklava yufkasını tereyağı ile ıslatıp üç tanesini üst üste yerleştirin. Kare şeklinde kesin. Soğan ve ince kıyılmış pazıyı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kare kesilmiş yufkaların içine iç malzemeyi paylaştırıp zarf şeklinde katlayın. Katlı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.