Çilekli pasta
Pasta kekini sütle ıslatın. Kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabında bekletin. Süt, yumurta sarısı, un ve şekeri sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine dolapta beklettiğiniz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremanın yar
MALZEMELER
Kreması için:
Islatmak için:
Yoğurtlu bulgur
Bulgura rendelenmiş soğan, yumurta, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ara sıra elinizle soğuk su serpip macun kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan irice köfteler yapıp kaynayan suda beş dakika haşlayıp çıkartın. Üzerine tereyağında yakılmış nane ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Nane
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.