Bugün ne pişirse m?
Un, su ve tuzla yumuşak bir hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla karıştırın. Hamuru düz bir zeminde açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün, kıymalı harcı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı biber ve nane serpin.
Katmer
Yufkayı düz bir zemine yayıp her tarafına erimiş tereyağı sürün, toz şeker serpin, ufak parçalara ayrılmış kaymak serpiştirin. Son olarak Antep fıstığı serpip bohça gibi katlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.