Boşnak böreği
Hamuru hazırlamak için 2.5 su bardağı un, tuz ve sirkeyi, yavaşça su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayıp bezelere ayırın. Üzerine sıvı yağ sürüp 20 dakika bekletin. Haşlanmış patatesi ezin, rendelenmiş soğan ve baharatlarla karıştırın. Kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Hamuru açıp üzerine biraz daha yağ sürün. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Mercimekli salata
MALZEMELER
Mercimekleri yumuşayana dek haşlayın. Yıkanıp suyu süzülmüş Akdeniz yeşillikleri, roka yaprakları ve göbek marulu elinizle kopartıp, derin bir kaseye alın. Üzerine kiraz domatesleri atın. Tuz katıp zeytinyağı gezdirin. Yeşil mercimeği üzerine döküp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.