Fasulyeli tavuk güveci
Isıya dayanıklı bir güveç kabını, tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Tavuk butlarını iki-üç dakika kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya su koyup bir-iki taşım kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 70 dakika pişirin.
Peynirli milföy
MALZEMELER
Milföy hamurlarını birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklinde açın. Peynirleri ezip kıyılmış dereotuyla karıştırın. Ardından hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Bir saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartıp dilimlere ayırın. Yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.