Bugün ne pişirsem?
Etleri hiç dövmeden, ortasından kese şeklinde açın. Kenarlarını kesmeden bıçağı ucuna kadar batırıp sağa sola oynatarak çıkarın. Ispanağı haşlayıp ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve baharatları katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı hindi göğüs etlerinin içine doldurun. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağı sürün, arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. İnce dilimler halinde kesilmiş havuçla servis yapın.
Kaşar peynirli patlıcan
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Yıkadığınız patlıcanları bir kaba aktarın. Sarımsakları tuzla ezin ve zeytinyağıyla birlikte patlıcana ekleyip karıştırın. Patlıcanlı karışımı, fırına dayanıklı bir kaba yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek 10 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.