MALZEMELER
6 adet tombul kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz ve dereotu
8-10 dal nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Kabakları yıkadıktan sonra üstlerini kesip kapak yapın. Ardından içlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu koyun. Orta ateşte 30 dakika pişirin.
Cevizli erişte
MALZEMELER
1 paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr. beyaz peynir
Tuz
Suyu kaynatıp, içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyip 10-15 dakika pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde, tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Erişteyi servis tabağına aktarın. Ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.