Bugün ne pişirsem?
Sos için:
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı suyla açın ve sürekli karıştırarak süte sicim gibi dökün. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp suyla çalkalanmış küçük kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sos için; su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Etrafına hazırladığınız sosu dökün. Üzerini çilekle süsleyerek servis yapın.
Zeytinyağlı patlıcan
Patlıcanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Ardından üzerine rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak, iri iri doğranmış biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Ardından kısık ateşte hiç su koymadan, kendi suyu ile pişmeye bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.