ELİF KORKMAZEL

Etli enginar

MALZEMELER
6 adet enginar
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
15 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber
Yenibahar
Tuz
Tereyağını eritip soğanları beş dakika soteleyin. Üzerine eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak sote edin. Salçayı ekleyip bir-iki dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika sonra dörde bölünmüş enginar, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Suyu azalmışsa enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Marmelatlı milföy
MALZEMELER
6 yaprak milföy hamuru
200 gr. marmelat
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Marmelatı sütle karıştırıp milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Hamurları kare şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.