Hellim peynirli sebzeli pay
Havuç, kabak ve patatesleri soyup bütün olarak haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp kesip dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzelerin rengi dönene kadar yağda kavurun. İndirmeye yakın kıyılmış maydanozu ilave edip fırın kabına alın. Yumurta, süt, un, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu blender'da karıştırın, sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hellim peynirlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Payın üzerine yerleştirerek servis yapın.
PEKMEZLİ PASTA
MALZEMELER
Unu, pekmezi ve sütü tencereye alıp iyice özleşene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştırın. Islatılmış cam bir tepsiye dökün, sıcakken üzerine Hindistan cevizi yayın. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Üzerini cevizle süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.