İrice doğranmış soğanları ve eti; tane karabiber ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar az suda pişirin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini kapatın ve 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Patlıcanları soyun, tereyağını koyun ve ezerek pişirin. Tuzunu ve biberini ekleyin. Etleri didikleyin. Patlıcanı servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirip servis yapın.
MALZEMELER
3 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuzu incik
3 adet soğan
Tuz
Karabiber
Ispanak mücveri
Ispanak köklerini 10 dakika haşlayıp süzün. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine doğranmış ıspanak, tuz, karabiber, yumurta ve unu ilave edip karıştırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
1/2 demet dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber