Etli pilav
Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu koyup 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi kavurun, tavadan alın. Aynı tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince, baharatları ekleyip harmanlayın. Pilavı, etleri, kavrulmuş badem ve fıstıkları karıştırıp servis yapın.
MALZEMELER
Fındıklı kurabiye
Yumurta aklarını, bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. Üzerine azar azar toz şekeri ve iyice dövülmüş fındığı ilave edip karıştırın. Kağıt kek kalıplarına birer kaşık koyun. Ortalarına birer fındık tanesi yerleştirin. 150 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.