ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Balık çorbası
300 gr. balık filetosu
1 adet soğan
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 defne yaprağı
3 adet mantar
Suyu tencereye koyun, bütün olarak soğan, defne yaprağı ve balığı 35 dakika pişirip suyunu süzün. Unu ve çok ince doğranmış mantarları tereyağında kavurun. Balık suyunu ve ufak parçalara ayırdığınız balığı ekleyip 10 dakika daha pişin.
Taze soğanlı pizza
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt Üzeri için:
2 demet taze soğan
200 gr. beyaz peynir
Mayayı ılık sütte 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun, kabarması için bekletin, dört parçaya bölüp yuvarlak şekilde açın. Soğanın yeşil kısımlarını ince doğrayın, tuzla ovup yumuşatın. Suyunu sıkıp üzerine peynirleri serpin. Fırın tepsisine hamurları üst üste dizin. Üzerine soğanlı karışımı yayın. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.