ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Etli börek
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta İçi için:
300 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Etleri çok küçük doğrayın. Tavaya koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Soğuyunca milföy hamurlarına paylaştırıp zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Bulgur çorbası
1 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 bardak su
Tuz
Karabiber
Nane
Tencereye tereyağını koyup eritin. Sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip üç dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu koyup tarhanayı ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulguru ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp baharatları ekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.