Bugün ne pişirsem?
Etleri çok küçük doğrayın. Tavaya koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Soğuyunca milföy hamurlarına paylaştırıp zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Bulgur çorbası
Tencereye tereyağını koyup eritin. Sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip üç dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu koyup tarhanayı ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulguru ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp baharatları ekleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.