Bugün ne pişirsem?
Kreması için:
Şerbeti için:
Süt, toz şeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip biriki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı, erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
Karnabaharlı pilav
Pirinci tereyağında kavurun. Su ve tuz koyup 20 dakika pişirin. Bir tencerede soğanı ve sarımsağı bir kaşık tereyağda beş dakika kavurun. Üzerine salça ve ince kıyılmış karnabaharları koyup karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan alın. Karnabaharlı karışımı servis tabağına koyun, üzerine pilavı döküp bastırın, ters çevirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.