Bugün ne pişirsem?
Patatesi haşlayıp ezin. Karnabaharı, pırasanın beyaz kısımlarını ve taze soğanı ince ince kıyın. Havuç ve kerevizi rendeleyip yağda kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edip karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp patates, yumurta sarısı ve karabiberle yoğurun. Dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Önce tuz ve karabiberle karıştırılmış una, sonra tuzla çırpılmış yumurta akına, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.
İrmik çorbası
Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.