Bugün ne pişirsem?
İçi için:
Hamur için verilen malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamurdan altı adet beze yapıp unlanmış zeminde açın. Yağlanmış tepsiye üç adet hamuru, aralarına sıvı yağ sürerek koyun. Soğan ve biberleri doğrayın. Peynir, salça, ay çekirdeği ve tereyağıyla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan hamurları da, aralarına yağ sürerek peynirlerin üzerine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdek serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pastırmalı çılbır
Suyu bir tencereye alın. Kaynayan suyun içine sirke ve tuz ekleyin. Yumurtaları teker teker suyun içine kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin. Pastırma dilimlerini tereyağında biraz kavurup yumurtanın üzerine yerleştirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.