Bugün ne pişirsem?
Patatesleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Biberleri ince ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip ocağa koyun. 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
Peynirli kraker
Tereyağı ve unu, yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerine çiğ krema, tuz ve rendelenmiş peynir ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ve biraz daha un ekleyip hamura kıvam verin. Bir saat buzdolabında tutup unlanmış tezgahta açın. Hamuru, dikdörtgen şekillerde kesip fırın tepsisine dizin ve 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.