Bugün ne pişirsem?
Patlıcanları ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri kızgın yağda ayrı ayrı kızartın. Doğranmış kırmızı biberleri ve soğanları da kızartın. Eti, beş su bardağı suda haşlayıp süzün, suyunu bir kenara alın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pirinçleri tereyağında kavurun. Üzerine kuşbaşı doğradığınız etleri ekleyip iki su bardağı et suyunu koyun. Kızartılmış sebzeleri de üzerine ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Pilavı 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.
İncirli roka salatası
Roka, tere ve maydanozu yıkayıp zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayın. Peynir ve kıyılmış cevizi karıştırıp top haline getirin. Servis tabağına alıp üzerlerini rokalı karışımla kaplayın. Dilimlenmiş kuru incirleri üzerine serpiştirin. Kırmızı biber ya da domatesle renklendirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.