Bugün ne pişirsem?
Derin bir güveç tenceresinin altına etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. İri parçalar halinde doğranmış soğanı da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Sebzeleri dilediğiniz büyüklükte doğrayıp güvece ilave edin. Tereyağını ve salçayı ekleyerek kapağını kapatın. İster ocak üzerinde çok kısık ateşte, isterseniz 200 derece fırında pişirin.
Kayık börek
Altı tane milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurların ortasını dikdörtgen bir kalıpla açın. Peynir, ceviz ve sucuğu karıştırın. Milföylerin ortasına peynirli harçtan koyun. Ortası açılmış diğer hamuru üzerine kapatın. Üzerine doğranmış domates ve biberi yerleştirip hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Bardak tatlısı
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp vanilyayı katın ve soğumaya bırakın. Kayısıları bir tencereye koyup üzerine şekeri dökün ve pişirin. Püre yaptığınız kayısıların içine vişne reçelini ekleyip soğumaya bırakın. Bardaklara bir kat muhallebi, bir kat reçelli karışım olmak üzere kat kat dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.