Bugün ne pişirsem?
Kıyma, ketçap, rendelenmiş soğan, galeta unu, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp yoğurun. Harçtan irice köfteler yapıp az yağda iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız köfteleri daha sonra fırın tepsisine dizin ve 190 derecede 10 dakika pişirin. Peyniri küçük parçalar halinde doğrayıp köftelerin üzerine paylaştırın ve beş dakika daha fırında tutun.
Acılı sarımsaklı pide
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp tek tek açın. Yeşillikleri ince ince kıyıp ezilmiş sarımsak, salça ve baharatlarla harmanlayın. İç harcı, açtığınız hamurların üzerine paylaştırtıp kapatın. Üzerine sıvı yağ gezdirip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.