ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Dereotlu kaymaklı çörek
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt Üzerine:
3 çorba kaşığı mısır unu
Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Üzerine bir miktar mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.
Peynir topları
100 gr tulum peyniri
50 gr. beyaz peynir
1 kutu labne peyniri
1 çay bardağı tane haşhaş
1 demet kıyılmış maydanoz
Beyaz peyniri ve tulum peynirini ezin. Labne peyniriyle karıştırıp yoğurun ve elinizle toplar yapın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Kıyılmış maydanozu ve tane haşhaşı bir kabın içine alın. Topların yarısını maydanoza, yarısını haşhaşa bulayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.