Bugün ne pişirsem?
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyip naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezin. Mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurdu patateslerle karıştırıp pancarın üzerine dökün. Haşlanmış havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, üzerindeki naylonu yavaşça çekin.
Kremalı kraker
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Rendelenmiş peyniri üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Son anda çiğ kremayı üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika kadar dolapta dinlendirip ince bir şekilde açın ve karelere kesin. Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.