Bir gece önceden ılık suda bekletilmiş buğdayı süzüp üzerine suyu koyarak haşlayın. Ardından nohudu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ilave ederek ılıtın ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp iki taşım daha kaynatın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.
MALZEMELER 1 su bardağı buğday
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, kırmızıbiber, nane
Sodalı nuar
Bir tencereye etleri dizin. Üzerine de tuz, karabiber, defneyaprağı, iri parçalar halinde doğranmış soğan ve tarçını koyun, sodaları dökün. Tereyağını iri parçalar halinde üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
600 gr. nuar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 şişe soda
1 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
1 defneyaprağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber