Portakalların kabuklarını soyun, şerit halinde doğrayın. Portakalları sıkıp suyunu üç çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Eti şeritler halinde kesin; limon kabuğu rendesi, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın. Portakal kabuklarını tavada kızartın. Eti aynı tavaya koyup kızartın. Üzerine tuz, karabiber, kaynattığınız portakal suyunu ve sirkeyi ilave edin.
MALZEMELER
750 gr. sığır kontrfile 2 adet portakal
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz, karabiber
PANCAR ÇORBASI
Bir tencerede tereyağını eritin, içine doğranmış havuç, pancar ve soğan ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Pişen sebzeleri blender'dan geçirin. Üzerine un serpin ve karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Üzerine çiğ krema dökerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet pancar
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
3 diş sarımsak
100 gr. çiğ krema
ISPANAKLI BULGUR PİLAVI
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve bulguru tereyağında kavurun. Ispanakları elinizle irice doğrayıp bulgurun üzerine ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Servis tabağında ters çevirip sunum yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. körpe ıspanak
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber