Bademli biscotti
MALZEMELER
KULLAR PAÇASI
Patlıcan turşularını, tuzunu almak için bir gece bol suda bekletin. Ertesi gün süzüp sudan geçirin. Arzunuza göre doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı kavurun. Üzerine kıyma, salça, tuz ve karabiber ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup patlıcan turşusu ve bir su bardağı sıcak su ekleyin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
DEREOTLU EZOGELİN ÇORBASI
Rendelenmiş soğanı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edip karıştırın. Üzerine altı su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimekler ve pirinç pişince kıyılmış dereotu ekleyip mikserden geçirin. Servis yapmadan önce limon suyu ilave edip dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.