Etleri bütün olarak tereyağında 10 dakika pişirin. Üzerine bir şişe soda ve defne yaprağını ekleyip 35 dakika daha pişirin. Lavaş ekmeklerini ısıtıp servis tabağına dizin. Pişen etleri üzerine ekleyip kornişon turşuları dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip dürüm yaparak servis yapın.
MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
6 adet kornişon turşu
500 gr. antrikot
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
1 şişe soda
ŞEKER HAMURLARI
Ilık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine, un serpip 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep ve kalan unu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 35 dakika bekletin. Daha sonra simit şeklinde tepsiye dizip 15 dakika daha kabarması için bekleyin. Kabaran hamurları bol kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
5 gr. yaş maya
5 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
YAYLA ÇORBASI
Suyu kaynatın. Üzerine ayıklanıp yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın. Yavaş yavaş çorbaya ilave edip beş dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
Tuz, nane