Bugün ne pişirsem?
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Yağ hariç tüm malzemeyi blenderden geçirin. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.
Soğan kızartması
Temizlenmiş soğanları tereyağında 20 dakika sote edin. Un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu yoğurun. Gerekirse biraz su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bir ceviz kadar parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açıp bir adet soğan yerleştirip kapatın. Galeta ununa buladıktan sonra kızartın.
Güveçte kumpir
Patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine sütü döküp 10 dakika kaynatın. Patatesleri ocaktan alın ve tereyağı ekleyip karıştırın. Tulum peyniri ve domates ilave edip, üzerine rendelenmiş peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Ketçap ve hardalı karıştırarak üzerine dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.