Zeytinyağlı enginar yaprağı
MALZEMELER
TAZE SOĞANLI MANTAR ÇORBASI
Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu, kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip üç dakika daha kavurun. Üzerine azar azar su eklerken bir yandan da topaklanmasını önlemek için kaynayana dek karıştırın. Kaynayınca taze soğanı çorbaya katın. Tuz ve köriyi ilave edin, 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
YULAFLI KURABİYE
Yulaf ezmesini bir tavaya alıp kısık ateşte hafif kavurun ve ılınmaya bırakın. Ilınınca içine bal, krema, hindistancevizi ve tarçın ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yulaf ezmesine bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.