Bademli tart
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
CEVİZLİ TEPSİ KÖFTESİ
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine su serpin. Salça ve azar azar su ekleyin. Yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave edip yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarışını koyup yayın. Üzerine cevizli soğanı ekleyin. Kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin.
MALZEMELER
NOHUTLU PİLAV
Şehriyeyi tereyağında kavurun. Beş dakika sonra pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.