Mantarlı çorba
MALZEMELER
ENGİNAR SALATASI
Enginarları boylamasına ikiye kesin. Her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin.
MALZEMELER
KEPEKLİ ÇÖREKLER
Süt, pudra şekeri, maya, bir yumurta ve unu yoğurun, 10 dakika bekletin. Çekilmiş cevizi, susamı, şekeri ve bir yumurta akını karıştırın. Hamuru açıp üzerine tereyağı ve susamlı karışımdan sürüp rulo yapın, dilimleyerek tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.