Nohutlu bakla
MAL ZEMELER
ÇİLEKLİ PASTA
Bir su bardağı toz şeker, süt, un ve vanilyayı göz göz olana dek pişirip ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba bir kat kedidili bisküvi ve bir kat muhallebi olacak şekilde, malzeme bitene kadar döşeyin. Kalan toz şekeri ve temizlenmiş çilekleri püre haline getirin, pastanın üzerine dökün. Pastayı derindondurucuya koyun. Servis yapmadan yarım saat önce çıkarıpn. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
ENGİNARLI PİLAV
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarı uzunlamasına doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. İnce doğranmış mantarı ekleyip beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın, pirinçle harmanlayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.