Bugün ne pişirsem?
Kıyma ve doğranmış soğanı tereyağında kavurup rendelenmiş domatesi ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak iki-üç dakika pişirin. Su, şehriye, limon suyu, karabiber ve tuzu ilave edin. Şehriye yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeli dana madalyon
Eti iki parmak eninde kesin. Üzerine iri doğranmış havuç, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, tarçın, su, kekik ve tuz eklediğiniz eti; yumuşayana kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarıp madalyonları bir servis tabağına alın. Tencerede kalan su ve sebzeleri blender'dan geçirin. Nişastayı suyla açıp tencerede bir taşım kaynatın. Sonra etin üzerine gezdirin.
Zeytinli börek
Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru dinlendirip açın. Haşhaş, zeytin ezmesi ve çekilmiş cevizi, biraz sıvı yağla karıştırın. Hamurun üzerine harcı sürüp rulo yapın. Üzerine haşhaş serpip 200 derecelik fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.