Bugün ne pişirsem?
Tereyağını bir tencereye alıp üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Temizlenmiş arpacık soğanı ekleyip birlikte soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları ekleyin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tarçın, tuz ve karabiber katın. Azaldıkça sıcak su ekleyerek, et yumuşayana dek pişirin.
Haşlama enginar yaprağı
Enginarların yapraklarını kopartıp limonlu suda yıkayın. Üzerine iri doğranmış taze soğan, bezelye, şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyip az miktarda su ilave edin. Kapağını kapatıp 35 dakika kadar pişirin. Yaprakları yelpaze gibi tabağa dizin, üzerine bezelyeli karışımı koyarak servis yapın.
Çilek soslu ekmek
Yumurtaları çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı beraber kızdırın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda kızartın. Çilekleri, şekerle birlikte üç dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine çilekli sosu dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.