Düğün çorbası
MALZEMELER
ÜZERİNE:
Pilavı tereyağında kavurun, üzerine suyu ekleyerek 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi kavurup tavadan alın. Aynı tavaya rendelenmiş soğanı ve eti koyup kavurun. Üzerine az miktarda su ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince baharatları ekleyip harmanlayın. Pilavı, etleri, kavrulmuş badem ve fıstıkları karıştırıp servis yapın.
MALZEMELER
PATLICANLI LAHMACUN
Ekmek hamurunu ince açın ve üzerine nemli bir bez örtün. Domates, sivri biber, dövülmüş sarımsak ve kıymayı yoğurup hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Közlenmiş patlıcanları ezip pişirdiğiniz lahmacunların üzerine yerleştirip dürüm yaparak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.