Sebze güveci
Yumurtaları çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve ezilmiş peynirleri içine ekleyip karıştırın. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ince kıyılmış brokoli ve fasulyeyi de karışıma ekleyip karıştırın. En son sarımsak ve baharatları ilave edip harmanlayın. Karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırıp 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Tavuk köfte
Kıyma, yumurta, galeta unu, ince bulgur, soğan, sarımsak, haşlanmış patates ve baharatları yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp tepsiye dizin. Fırında 10 dakika pişirin. Bu arada salça, tereyağı ve suyu üç dakika kanatıp sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirip bol maydanoz serpin.
Yassı kadayıf
Şerbeti için:
Üzerine:
Su, şeker ve limon suyunu birlikte kaynatarak şurubu hazırlayın. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. İki yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve sıcak şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.