Sebze çorbası
MALZEMELER
KAVURMALI YUMURTA
Tavayı ocağa alıp hiç yağ eklemeden kavurmayı koyun ve kaşıkla mümkün olduğu kadar ezin. Dövülmüş sarımsak ve baharatları ilave edin. Ezme işlemine devam ederek beş dakika kavurun. Kavurmayı servis tabağına aktarın. Aynı tavaya, yumurtayı kırıp sarısını zedelemeden beş dakika pişirin. Yumurtayı kavurmanın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
KAYISILI KEK
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve sütle çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma yedirin. Küp doğranıp una bulanmış kayısıları ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirip, harca ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.