Balığı, irice doğranmış soğanı, patatesi ve havucu, defne yaprağını, üzerini geçecek kadar suyla 15 dakika pişirin ve suyunu süzün. Unu tereyağında kavurun. Üzerine haşlama suyunu döküp bir taşım kaynatın. Servis tabağına aldığınız balık ve sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet levrek fileto
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
KAYISILI PİLAV
Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci yıkayıp iri kıyılmış cevizle birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika yüksek, daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı su
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
5 dal dereotu
Toz şeker, tuz, karabiber
PATATES ÇORBASI
Patatesleri çok küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye tereyağını koyup kıyılmış soğanı ve patatesleri koyup dört dakika kavurun. Üzerine unu serpin ve sütü ekleyip karıştırın. 15 dakika kaynatın. İnce kıyılmış kıvırcık salatayı patatesler pişince içine ilave edin. Baharatını koyup servis yapın.
MALZEMELER
2 adet patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 yaprak kıvırcık
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
5 su bardağı su