Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edip rulo yapın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin, içine tavuk etini koyup rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvı yağda kızartın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER
250 gr. kadayıf
300 gr. ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gr. ıspanak yaprağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
MANTARLI PİLAV
Tencereye yağları koyun. Rendelenmiş soğan ve doğranmış mantarı kavurun. Üzerine pirinci ekleyip biraz daha kavurup sıcak su ve tuzu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
200 gr. mantar
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
PORTAKAL PELTESİ
Portakalların suyunu sıkın. Bir tencereye süt ve portakal suyunu koyun, karıştırarak şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca az suyla açılmış nişastayı ilave edin. Kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserle iki dakika çırpın. Kaselere paylaştırın, nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet portakal
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
3 çorba kaşığı nar taneleri