Bol suya tuz koyup kaynatın, içine makarnayı atın. Tencerenin üzerine metal bir süzgeç koyup doğradığınız sebzeleri içine yerleştirin, makarnanın buharıyla pişirin. Makarnayı süzün, sebzelerle birlikte tereyağında üç dakika soteleyin.
MALZEMELER
1 paket makarna
1 kabak
1 soğan
1 kırmızı biber
4 dolmalık yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet havuç
100 gr. brokoli
100 gr. karnabahar
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
SOĞAN SARMASI
İçi için verilen malzemeleri yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına iç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerini çok çıkmayacak kadar su koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
MALZEMELER
4 adet iri soğan
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
İRMİK TATLISI
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ceviz hariç hamur malzemesini kaşık ile karıştırın. Yarısını yağlanmış kalıba döküp kaşık ile düzeltin. Üzerine cevizin yarısını dökün. Kalan hamuru üzerine yayıp kalan cevizi dökün. 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından aldıktan beş dakika sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
ŞERBETİ:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu