Sebzeli makarna
MALZEMELER
SOĞAN SARMASI
İçi için verilen malzemeleri yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına iç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerini çok çıkmayacak kadar su koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
İRMİK TATLISI
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ceviz hariç hamur malzemesini kaşık ile karıştırın. Yarısını yağlanmış kalıba döküp kaşık ile düzeltin. Üzerine cevizin yarısını dökün. Kalan hamuru üzerine yayıp kalan cevizi dökün. 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından aldıktan beş dakika sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
MALZEMELER
ŞERBETİ:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.