İzmir köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapıp kızartın. Patatesleri de doğrayıp kızartın. Bir tencereye tereyağı, salça ve doğranmış sivri biberleri koyun, üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuz ve şekeri ilave edin. Kızaran köfte ve patatesleri içine koyup 10 dakika kadar pişirin.
Çay kurabiyesi
Sıvı yağ, ceviz, yumurta ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan farklı şekiller kesip tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Vişneli tatlı
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kuru kayısıları ikiye bölün, şeker ekleyip pişirin. Kayısılar yumuşayınca püre yapın, vişne reçelini ekleyip soğumaya bırakın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine kayısılı karışımı dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.