Brokolili kuzu sote
MALZEMELER
CEVİZLİ TATLI
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, soğumaya bırakın. Ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve unu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.
MALZEMELER
Şerbet için:
YUFKALI PİLAV
Tereyağını eritin, pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce üzerine su ilave edip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin, dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serin ve pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.