Cevizli pazı sarması
MALZEMELER
MAYALI SİMİT
Unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru 25 dakika dinlendirin. Sonra parçalar kopartıp top top yapın ve içine erimiş tereyağı sürüp rulo yapın. Simit şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
BOHÇA KURABİYE
Yumurtaları ve şekeri çırpın, kakao ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Unu ekleyin, azar azar süt ilave ederek yoğurun. Son olarak kabartma tozu, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp elinizde açın, içine bütün fındık koyarak bohça şeklinde kapatın. 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.